Στο «Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως» το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο «Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως» θα εκτίθεται, από τον Σεπτέμβριο του 2012 και για ένα έτος, το ιστορικό κύπελλο του Σπύρου Λούη, που του απονεμήθηκε κατά τους ‘πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896’.

Έτσι, οι επισκέπτες του «Νέου Μουσείου της Ακροπόλεως» από όλο τον κόσμο, όπως και πλειάδα μαθητών που το επισκέπτονται καθημερινά, θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να μάθουν για την ιστορία και τον συμβολισμό του.

Το

Κύπελλο θα συνοδεύεται από ενημερωτικό, οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό, για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης του κυπέλλου στο «Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως», το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακροπόλεως και πριν το 2015.

Από το 2015 και έπειτα, το Κύπελλο θα εκτίθεται μόνιμα στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» [ΚΠΙΣΝ], το οποίο θα παραχωρηθεί ως δωρεά από το Ίδρυμα στο ελληνικό δημόσιο και θα είναι ανοιχτό και δωρεάν προσβάσιμο σε κάθε επισκέπτη.

Την απόκτηση του εν λόγω ασημένιου ανακοίνωσε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στις 18 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο Μουσείο, Ακροπόλεως, Σπύρου Λούη,neo mouseio, akropoleos, spyrou loui