Στο πόδι η Τ.Α. για τη δημοτική αστυνομία

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την πληροφορία για ενδεχόμενη μετάταξη των συνολικά 4.000 μελών της δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ηγεσία του οποίου συναντάται με την τρόικα,

ζητώντας να μην υπάρξει καμία απόλυση δημοτικού αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε τις εν λόγω μετατάξεις, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας, με την πρόταση αυτή να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος» αναφέρει ο Τύπος.

«Κοιμηθήκαμε δημοτικοί αστυνομικοί και σήμερα το πρωί δεν γνωρίζουμε τι είμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας, Απόστολος Κόσσυβας, κάνοντας λόγο για μη νόμιμες διαδικασίες και προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.

«Θεωρούμε ότι βρήκανε πολύ καλή δεξαμενή για να προχωρήσουν σε απολύσεις ώστε να τους βγουν οι αριθμοί», επισήμανε και διεμήνυσε: «Δεν είμαστε εύκολος στόχος. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε».

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ κήρυξε για τη Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 12:30 το μεσημέρι προγραμματίζεται πορεία προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα