«Στο πόδι» η τοπική αυτοδιοίκηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έχει προκηρύξει για σήμερα (Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου) πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.30 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 9).

«Η κινητοποίηση πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα που σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (και

τα 35 μέλη) θα δικάζεται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα με τα συνεχή μνημόνια. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι… «ρύπανση του περιβάλλοντος».

Είναι προφανές πώς η παραπομπή σύσσωμου του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε δίκη εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους που αντιστέκονται ενωτικά στα μνημόνια και αγωνίζονται για την κατάργηση της ισοπεδωτικής πολιτικής της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Η χρονική συγκυρία της παραπομπής στη Δικαιοσύνη με αστείες κατηγορίες δεν είναι επίσης τυχαία. Γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή, που ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κορυφώνεται απέναντι στις απολύσεις που γίνονται (Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί) και αυτές που προωθούνται με πρόσχημα την διαθεσιμότητα-κινητικότητα και την αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε όχι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι παραπομπές σε δίκες. Θα αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στόχο έχει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημειώνει.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δ. Μεταρρύθμισης

Παράλληλα, την Τετάρτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς «δυο μήνες μετά την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 2.200 σχολικών φυλάκων δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για την αποκατάστασή τους».

Ενόψει και της διαθεσιμότητας 3.500 δημοτικών αστυνόμων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «Η κυβέρνηση με τον τρόπο της στασιμότητας και της απραξίας ροκανίζει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, με το πέρας του οποίου οι συνάδελφοι αντικρίζουν την έξοδο με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους. Με δεδομένο πως καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των σχολικών φυλάκων και τη μετακίνησή τους στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας δεν έχει γίνει και δεδομένου ότι δεν έγινε επίσης αποδεκτή η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ασφαλιστική αναγνώριση της πενταετούς εργασιακής εμπειρίας, σε συνδυασμό με τις διαρροές περί αποκατάστασης των δημοτικών αστυνομικών, με ταυτόχρονο υποβιβασμό των συναδέλφων από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια, γίνεται εμφανές πως μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις και η μείωση του μισθολογικού κόστους».

Keywords
Τυχαία Θέματα