Στο «τραπέζι» του Μαξίμου ακόμα και οι εκλογές

Ασφυκτική γίνεται η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση από την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό του 2014 με αποτέλεσμα το Μέγαρο Μαξίμου εκεί που είχε επενδύσει στο success story, να βλέπει κλίμα να αντιστρέφεται οριστικά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα του Euro Working

Group Τόμας Βίζερ, φέρεται να ξεκαθάρισε πως ενδεχόμενα νέα μέτρα δε θα γίνουν αποδεκτά και αν οι δανειστές μας επιμείνουν σε αυτά, θα καταφύγει στις κάλπες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σαμαρά-Βίζερ, συζητήθηκε και το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου προβλέπεται να υπάρξουν αποφάσεις για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και η νέα ελάττωση του χρέους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στα μέσα της Άνοιξης του 2014, όταν δηλαδή και η Eurostat επικυρώσει το πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχουν διάφορα σενάρια και πως το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο τέλος του έτους, ενώ για τη μετακύληση του χρέους είπε πως «όλα βρίσκονται στο τραπέζι».

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «νέα μέτρα δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν όχι μόνο γιατί δε θα περάσουν αλλά και γιατί δημιουργούν φαύλο κύκλο και επιτείνουν την ύφεση και κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό».

Με δεδομένα τα παραπάνω, την Τετάρτη (16/10), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε ευθέως στο ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα