Στοά 1,7 χιλιομέτρων ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ

Μεγάλη υπόγεια σήραγγα μήκους 1,7 χιλιομέτρων, που οδηγούσε από τη Γάζα στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός κοντά σε κιμπούτζ κατά μήκος του συνόρου Ισραήλ - Γάζας και υποστήριξε ότι η Χαμάς πιθανώς να σχεδίαζε επίθεση σε νηπιαγωγείο της περιοχής.

Η σήραγγα ανακαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη όταν κάτοικοι του κιμπούτζ διαμαρτυρήθηκαν για ασυνήθιστο θόρυβο από την περιοχή των συνόρων. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός,

περίμενε μία εβδομάδα για να ανακοινώσει την ανακάλυψη, καθώς διεξήγαγε έρευνα για τυχόν εκρηκτικά. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, στο σημείο εστάλη κλιμάκιο ειδικών, αλλά δεν μπόρεσαν να πουν αν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Από την πλευρά του στέλεχος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, έγραψε στο Twitter ότι «αυτοί που κατάφεραν να σκάψουν ένα τέτοιο τούνελ μπορούν να έχουν σκάψει δεκάδες περισσότερα».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρέτισε την ανακάλυψη αυτή, τονίζοντας ότι η πολιτική της χώρας του απέναντι στη Γάζα έχει οδηγήσει στον πιο ήρεμο χρόνο στα σύνορα για περισσότερο από μία δεκαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα