Στον αέρα- Ματαιώθηκε το Eurogroup της Μ. Πέμπτης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ματαιώθηκε οριστικά η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup την Μ. Πέμπτη.

Όπως γράψαμε εδώ, η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας-δανειστών διεκόπη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, καθώς το κουαρτέτο ήθελε να ενημερώσει τους πολιτικούς προϊσταμένους του.

Όμως πίσω από την διακοπή κρύβεται ένα ναυάγιο που δεν είναι άλλο από την εμμονή του ΔΝΤ για νομοθέτηση προληπτικών συγκεκριμένων μέτρων και όχι απλώς ενός μηχανισμού αυτόματων περικοπών σε περίπτωση που διαπιστώνεται απόκλιση από

τους δημοσιονομικούς στόχους. Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο με αποτέλεσμα να επιτείνει το αδιέξοδο..

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «κανείς δεν ξέρει ακόμη αν μείνουν ή θα φύγουν οι δανειστές και αν θα υπάρξουν νέα ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη».

«Αύριο πάλι…»

«Δεν ξέρω αν θα γίνει Eurogroup. Εμείς δώσαμε τις προτάσεις μας για τα 3,6 και το ΔΝΤ ανθίσταται. Θα συσκεφθούν μεταξύ τους και θα μιλήσουν και με τους προϊσταμένους τους. Αύριο πάλι…» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, την ίδια ώρα, έκανε σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τ/σ ΣΚΑΪ απόψε αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Θεσμών, με τη συμμετοχή και του Γερούν Ντάισελμπλουμ με κύρια συζήτηση το αν υπάρχει πρόοδος ή όχι , προκειμένου να υπάρξει τελικά το Eurogroup της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα