Στον αέρα οι οφειλέτες που στόχευαν στο άρθρο 99

Στο όνομά του χτίστηκαν οι ελπίδες χιλιάδων εργαζομένων, που πίστευαν ότι θα κρατήσουν τις δουλειές τους. Στο όνομα του άρθρου 99 ωστόσο χτίστηκαν οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές κομπίνες της τελευταίας 20ετίας, αφού οι πολυμήχανοι μεγαλομέτοχοι κατάφερναν να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά να διατηρούν ακέραιες τις προσωπικές τους τραπεζικές καταθέσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών –επιτέλους- διαπίστωσε τα φαινόμενα προκλητικής κατάχρησης της προστατευτικής νομοθεσίας του περιβόητου άρθρου 99 από επιχειρηματίες, οι οποίοι έχοντας «φεσώσει» τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους,

βαράνε… κανόνι, αποφεύγοντας τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις έγιναν πιο ελαστικές και πιο απλές οι διαδικασίες της πτώχευσης με το άρθρο 99, ακολούθησε «βροχή» αιτήσεων, οι οποίες για όσο διάστημα «έμεναν στον αέρα», οι εργαζόμενοι στις εν λόγω εταιρίες έμεναν «ξεκρέμαστοι».

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, τη μεγαλύτερη προστασία των εργαζομένων, επιχειρούνται κάποιες διορθώσεις στο άρθρο 99, οι οποίες θα συμπεριλήφθηκαν στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και εισαγγελικές αρχές έχουν ζητήσει να τροποποιηθεί το άρθρο 99 , έτσι ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα