Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δ. Αθηναίων η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε.

Τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, τη δομή κοινωνικής στήριξης που ήδη τον πρώτο ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, στηρίζει περισσότερες από 3.500 οικογένειες, επισκέφθηκε η κοινοτική Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Cecilia Malmström και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέλυσε στην κυρία Malmström τον τρόπο λειτουργίας του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, καθώς και την ευρύτερη κοινωνική πολιτική του δήμου Αθηναίων, που στηρίζει

ευπαθείς ομάδες, άστεγους και μαθητές της πόλης.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και τη λειτουργία του, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αποτελεσματικότητα των δομών κοινωνικής στήριξης του δήμου Αθηναίων και τόνισε πως αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ανακοίνωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Επίτροπος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γιοχάνες Χααν, αρμόδιος για τα θέματα των ευρωπαϊκών πόρων και θα συζητήσει με το δήμαρχο Αθηναίων επί ενός μεγάλου προγράμματος, στήριξης της Αθήνας με την αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό που ένας θεσμός, όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων, αναγνωρίζεται ως προς την αξία και τη συμβολή του στην κοινωνία από κορυφαίους ευρωπαίους παράγοντες» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι περισσότερες από 3.500 οικογένειες στηρίζονται από το δήμο στις πιο βασικές ανάγκες τους, δηλαδή με αγαθά πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα, βιβλία για τα παιδιά, σχολικά είδη, έπιπλα, σε μια μόνιμη και σταθερή βάση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε εκτενώς στις κοινωνικές δομές του δήμου, επισημαίνοντας εκτός της λειτουργίας του Κόμβου, που στηρίζει έμπρακτα περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας, τους χώρους φιλοξενίας άστεγων πολιτών, το ρόλο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για τους άπορους συμπολίτες μας, καθώς και το πρόγραμμα καθημερινής σίτισης έως και 1200 μαθητών ολοήμερων σχολείων της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε την κυρία Malmström και υπογράμμισε τη σημασία που έχει το ενδιαφέρον των ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων, υπενθυμίζοντας ότι τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας έχουν ήδη επισκεφθεί ο υποψήφιος Καγκελάριος της Γερμανίας, κ. Πέερ Σταϊνμπουργκ, η υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Βεστφαλίας Ρηνανίας, κυρία Ανγκέλικα Σβαλ Ντίρεν, η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο κυρία Ρεμπέκα Χάρμς, καθώς και ο κ. Ανρί Μαλόζ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και των Ενώσεων Ευρωπαίων Εργοδοτών.

Την κυρία Μάλμστρομ κατά την επίσκεψή της στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, συνόδευε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα