Συμπαράσταση στους απεργούς πείνας στην Αμυγδαλέζα

Δεκάδες άτομα, στην πλειοψηφία τους μετανάστες, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Μενιδίου διαμαρτυρόμενοι για τους δύο απεργούς πείνας, που βρίσκονται έγκλειστοι στην Αμυγδαλέζα και αποπειράθηκαν σήμερα να αυτοκτονήσουν. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν στις 18.30 περίπου πορεία από την πλατεία προς το Α. Τ. Μενιδίου ενώ αν και είχαν προγραμματίσει να συνεχίσουν την πορεία μέχρι και το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ωστόσο αποφάσισαν να διαλυθούν ειδικά μετά την μικροένταση που δημιουργήθηκε κατά την αναχώρηση των συγκεντρωμένων από την πλατεία Αγ. Γεωργίου, όταν

ομάδα νεαρών κατοίκων της περιοχής εξέφρασε στους διοργανωτές της πορείας, την αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, υπερθεματίζοντας τα προβλήματα που έχουν με την ύπαρξη των μεταναστών στην περιοχή τους.

Οι δύο απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν χθες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας προχώρησαν σήμερα το πρωί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ο ένας στο Μπλόκ 13 χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε το λαιμό του. Ο δεύτερος ήπιε ένα μπουκάλι σαμπουάν και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τη εξέλιξη της υγείας τους.

Η απεργία πείνας των μεταναστών απλώνεται πλέον και σε άλλα σημεία από ώρα σε ώρα.

Εξάλλου σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κοινοτήτων μεταναστών με κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και συγκρότησε επιτροπή αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η επιτροπή στηρίζεται από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Οργανισμό Μπαγκλαντές DOEL, τον Σύλλογο Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, την Κοινότητα Σενεγάλης, την ASANTE , την Αιγυπτιακή Κοινότητα κα. Παρέστη επίσης ομάδα δικηγόρων.

Η επιτροπή δήλωσε την στήριξη της στο αίτημα των απεργών πείνας: «Ελευθερία τώρα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες».

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στήριξης προς τα συνδικάτα, την ΕΙΝΑΠ, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους βουλευτές, τους Δημάρχους, την Διεθνή Αμνηστία, τις επιτροπές στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κινητοποιηθούν άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα