Συμπληρώθηκε το καρέ

Η Ιταλία είναι η τελευταία ομάδα που συμπλήρωσε το καρέ της ημιτελικής φάσης του Euro, καθώς μετά την Πορτογαλία (1-0 την Τσεχία), την Γερμανία (4-2 την Ελλάδα) και την Ισπανία (2-0 τη Γαλλία), τα «πάντσερ» έστειλαν στο… σπίτι τους τους Άγγλους (4-2 στα πέναλτι, 0-0 κ.δ.) παίρνοντας το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει στα 90 λεπτά του ματς (ήταν καλύτερη από τα «λιοντάρια»), και εν συνεχεία στο έξτρα ημίωρο της παράτασης, πήρε τελικά την πρόκριση… στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι

(4-2). Παραλίγο μοιραίος για τους νικητές ο Μοντολίβο που αστόχησε σε πέναλτι, ενώ ο Μπουφόν με την απόκρουση στο πέναλτι του Άσλεϊ Κόουλ χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Η Αγγλία αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο από το 30’ και μετά, ενώ θύμισε ιταλική ομάδα με το γνωστό «κατενάτσιο» και το πολύ αμυντικό της παιχνίδι. Ο Άσλει Γιανγκ και ο συνονόματος του Κόουλ με τα δύο χαμένα πέναλτι αποδείχθηκαν μοιραίοι για τα «λιοντάρια».

Πλέον την ερχόμενη Τετάρτη στις 21:45 η Ισπανία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία, ενώ την ίδια ώρα την Πέμπτη η Γερμανία κοντράρεται με την Ιταλία για μία θέση στον μεγάλο τελικό του Euro.

Keywords
Τυχαία Θέματα