Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εμποροϋπαλλήλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ερμού, στο ύψος της πλατείας Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι εμποροϋπάλληλοι, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Οι υπάλληλοι αντιδρούν στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

από μέλη του σωματείου εμποροϋπαλλήλων του νομού, μαζί με αυτοαπασχολούμενους υπαλλήλους και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά σε πολυκατάστημα στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια έκαναν πορεία, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Η πορεία ήταν ειρηνική και κατέληξε στην Αριστοτέλους.

Παρά την αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων και έπειτα από τις αποφάσεις των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων, τα εμπορικά καταστήματα είναι σήμερα ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, αντιδρώντας στην απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , η κίνηση στην αγορά σήμερα, λόγω και του καιρού, ήταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα