Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ και συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Ερμού και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο Σύνταγμα.

Μάλιστα, αρχικά πραγματοποιήθηκαν και δρώμενα από εκπαιδευτικούς

Εικαστικών, Μουσικής και Θεατρολόγους.

Υπενθυμίζεται πως τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), που συνεδρίασαν το τελευταίο διήμερο σε όλη τη χώρα ενέκριναν την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα λάβουν χώρα αυτές, γι’ αυτό τη Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - τρεις έδρες στο δ.σ.), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - δύο έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - τρεις και δύο έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - μία έδρα).

Σημειώνεται, τέλος πως στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι, αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα