Σύγκληση απόψεων Τσίπρα- Σβόμποντα

Ταύτιση απόψεων παρατηρήθηκε στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη (02/10) στις Βρυξέλλες.

«Το μεγάλο θύμα της λιτότητας είναι η Δημοκρατία» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης αντιφασιστικού μετώπου και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή.
Την ανησυχία του για τον «ανερχόμενο νεοναζιστικό εξτρεμισμό και τη βία στην Ελλάδα, που οδήγησαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσα από μέλη της Χρυσής Αυγής», εξέφρασε και ο Χάνες Σβόμποντα.
«Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίπρα ότι οι νεοναζί εξτρεμιστές και η βία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μπορεί να καταπολεμηθούν μόνο με την ενότητα όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του, επισημαίνοντας την ανάγκη να διορθωθούν οι αστοχίες των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας, προκειμένου η Ευρώπη να επιστρέψει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και συνοχής.

Παράλληλα κατήγγειλε την αποτυχία του μνημονίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι για τη χώρα είναι διττοί. Από τη μία πλευρά, η ανθρωπιστική κρίση με την ανεργία να ξεπερνά το 27% και το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και από την άλλη, η αίσθηση αδικίας και οργής. Την ίδια στιγμή «στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος επώασης και ανάπτυξης του φασισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πάγια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύγκλησης ευρωπαϊκής διάσκεψης για το ελληνικό χρέος, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη μερική διαγραφή του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή, ρήτρα ανάπτυξης και αναπτυξιακή χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή βιώσιμη λύση με προοπτική να ξαναβγεί στις αγορές» πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έδειξε να συμφωνεί και σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα «απαράδεκτη και μη βιώσιμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα