Συλλήψεις στη Βραζιλία υπό το φόβο τρομοκρατίας στους Ολυμπιακούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Στη σύλληψη 10 νεαρών ατόμων που φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου προχώρησε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο βραζιλιάνος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Οι

ύποπτοι είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και ετοιμάζονταν να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο Μοράες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Η βραζιλιάνικη προεδρία ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός πρόεδρος Μισέλ Τέμερ συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό του συμβούλιο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων διεξήχθη σε εννέα βραζιλιάνικες πολιτείες.

Δικαστήριο της πολιτείας Παρανά, στη νότια Βραζιλία έκανε λόγο περί ενδείξεων ότι η ομάδα των νεαρών σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει όπλα και τακτικές ανταρτοπολέμου για να διαπράξει τις επιθέσεις.

Ήδη, από την περασμένη Τρίτη (19/7), η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βραζιλίας ενημέρωσε πως διερευνά οποιαδήποτε ένδειξη για απειλή προς την ομαλή διεξαγωγή και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου στο Ρίο, μετά τη δήλωση υποταγής από μια ισλαμική ομάδα της Βραζιλίας στο Ισλαμικό Κράτος (IS). Οι Αρχές της Βραζιλίας προχώρησαν σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, μετά τον θάνατο τόσων ανθρώπων από τη φονική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα, με αύξηση των ελέγχων στους δρόμους ανάμεσα σε άλλα μέτρα.

Το άρθρο Συλλήψεις στη Βραζιλία υπό το φόβο τρομοκρατίας στους Ολυμπιακούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα