Συμμαχία χωρών του Νότου επιθυμεί το 78% των πολιτών

Δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο, 105,5fm», παρουσιάζει και μια άλλη οπτική γωνιά της κοινής γνώμης, σε σχέση με το δρόμο που έχει χαράξει η χώρα και τις λύσεις που προκρίνονται για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων για το μήνα Απρίλιο, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει

προβάδισμα 2,5 μονάδων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο 29,5%, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι στο 27%. Από εκεί και πέρα, 13% παίρνει η Χρυσή Αυγή, ενώ στην τέταρτη θέση ισοδυναμούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 7%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι μια μονάδα πίσω και η Δημοκρατική Αριστερά στο 4,5%. Το «άλλο κόμμα» είναι στο 6%.

Στο ερώτημα αν χρειάζεται να οργανωθεί μια οικονομική και διπλωματική συμμαχία των χωρών του «Νότου» της Ευρώπης έτσι ώστε να πολεμηθεί η Γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 78% απαντούν, πως συμφωνούν. Ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων (84%), πιστεύει πως χρειάζεται διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους και αποπληρωμή του υπόλοιπου, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα