Συμμορία Ρομά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με λεία 700.000 ευρώ

Συμμορία Ρομά, που είχε στην κατοχή της σύστημα οξυγονοκόλλησης για την κοπή χρηματοκιβωτίων αλλά και φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού των κοσμημάτων, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας  Νοτιοανατολικής Αττικής. Η «λεία» της τριμελούς ομάδας, που εξορμούσε από Ζεφύρι και Αχαρνές και στοχοποιούσε μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο και άλλες συνοικίες, εκτιμάται σε αξία άνω των 700.000 ευρώ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, μόνο σε μία ληστρική επιδρομή

σε μονοκατοικία παλαιού κατασκευαστή οικοδομών, οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν σε μετρητά, κοσμήματα, ακριβά ρολόγια και άλλα τιμαλφή, 500.000 ευρώ. Στη διάρκεια των ερευνών εκτός από μέρος των κλοπιμαίων, βρέθηκε και ένα υπηρεσιακό πιστόλι, το οποίο είχε αφαιρεθεί από τον έναν εκ των συλληφθέντων, μετά από διάρρηξη σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Κολωνού και ανήκε σε άνδρα του Λιμενικού Σώματος.

Οι διαρρήκτες-συνελήφθησαν οι δύο αναζητείται ο τρίτος- όταν στοχοποιούσαν τις κατοικίες, με «αυτοψία» επέλεγαν τα «αδύνατα’ σημεία τους και εισέβαλαν είτε από μπαλκονόπορτες είτε από παράθυρα κουζίνας είτε με άλλους τρόπους.

Παρουσίαση της υπόθεσης

Για την υπόθεση, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης’ του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, έγινε παρουσία της υπόθεσης από την Υπαστυνόμο Α ΄Αννα-Αννιέλα Ευθυμίου, η οποία τόνισε: «Σας παρουσιάζουμε μια υπόθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες στις περιοχές: Βουλιαγμένη, Άλιμος, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Παλαιό Φάληρο και Άγιους Αναργύρους Αττικής.

Εξιχνιάστηκαν εννέα  κλοπές σε οικίες συμπολιτών μας από τις οποίες αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αλλά αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής.

Αναζητείται ο τρίτος

Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πυροβόλου όπλου (πιστόλι) καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αναγνωριστούν από τους δικαιούχους ώστε ακολούθως να αποδοθούν.

Διενεργήθηκαν τρεις  έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων στις περιοχές Ζεφύρι και Αχαρνές Αττικής.

Κατασχεθήκαν ένα  λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι) μάρκας GLOCK , το οποίο είχε κλαπεί το έτος 2015, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα  πλήρες σύστημα οξυγονοκόλλησης για τη διάνοιξη χρηματοκιβωτίων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και χρυσαφικών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιημένες κάρτες sim καθώς και πέντε  φιαλίδια με χημική ουσία για την ανίχνευση περιεκτικότητας χρυσού.

Αναζητείται έτερος άγνωστος δράστης ως συνεργός των προαναφερθέντων συλληφθέντων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα