Συναντάται εκ νέου με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Παπαδήμος

Νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση, προγραμματίζει για την Παρασκευή ή Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά το «χάος» που επικράτησε στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τρίτη το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός δείχνει δυσαρεστημένος από τη στάση των κομμάτων, που συγκροτούν την κυβέρνηση και αυτόν τον προβληματισμό του θα εκφράσει στους Γιώργο Παπανδρέου,

Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη.

Την Τετάρτη εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επισήμανε την ευθύνη του συνόλου του πολιτικού συστήματος στην κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Καψής απάντησε και στο ενδεχόμενο παραίτησης του πρωθυπουργού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αντιδρά άμεσα λέγοντας:

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποκλειστικό μέλημα στο μυαλό του την ολοκλήρωση του PSI και την διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το βασικό δεν είναι να παραιτηθούμε, αλλά να προχωρήσουμε όλο το πολιτικό σύστημα για να σταθεί η χώρα».

Πάντως, ο κ. Παπαδήμος θα συγκαλέσει άμεσα υπουργικό συμβούλιο, όπου θα θέσει όλους προ των ευθυνών τους, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα