Συναντιούνται χωρίς να ολοκληρώνουν

Με κακόγουστη φάρσα μοιάζουν οι επαναλαμβανόμενες συναντήσεις της τρόικας με τον υπουργείο Εργασίας. Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα, οι συνομιλίες διακόπτονται και άγνωστο είναι πότε θα υπάρξει νέα συνάντηση.  

Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν αποχωρήσει, προκειμένου να έχουν τηλεδιάσκεψη με τους προϊσταμένους τους, ενώ ο υπουργός Εργασίας θα πάει στη βουλή για να ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους.

Το «μπλοκάρισμα» σύμφωνα με κυβερνητικούς

παράγοντες βαραίνει κυρίως την πλευρά του κ. Τόμσεν, ενώ οι κύριοι Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζονται περισσότερο διαλλακτικοί.

«Αγκάθι οι τριετίες»

Σύμφωνα με την τρόικα το θέμα των τριετιών και των επιδομάτων έχουν «κλείσει» από την ψήφιση του 2ου Μνημονίου και άρα δεν τίθεται καν θέμα τέτοιας συζήτησης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο αγγλικό κείμενο της σύμβασης του Μνημονίου, και συγκεκριμένα στη σελίδα 468, αναφέρεται ότι μετά την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο κατώτατος μισθός θα αντικατασταθεί από κάποιο βασικό μισθό, ο οποίος θα ορίζεται από την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους χωρίς να γίνεται ειδική αναφορά σε ωριμάσεις και τα επιδόματα, αναφέρει το enikos.gr. Η τρόικα λοιπόν θεωρεί πως το ελάχιστο ύψος μισθού έχει ορισθεί στα 586 ευρώ.

H ελληνική πλευρά δηλώνει ότι στο μνημόνιο ψηφίσθηκε η θεσμοθέτηση ελάχιστου ύψους μισθού από την κυβέρνηση και πράξη υπουργικού συμβουλίου για το πάγωμα των ωριμάνσεων. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, πως δεν αποκλείονται ωριμάνσεις και επιδόματα.  

Keywords
Τυχαία Θέματα