Συνάντηση Μπαν Κι Μουν Δημήτρη Αβραμόπουλου στις 21/2

Με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, θα συναντηθεί την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επί τάπητος θα τεθούν οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή

της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να έχει νέες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών μέσα στον Μάρτιο, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, θα επιδιώξει, επίσης μέσα στον Μάρτιο, την επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, αφού στη Λευκωσία θα υπάρχει νέος πρόεδρος και εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους του Hellenic Initiative, κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και το ζήτημα της ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ο υπουργός αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά όπου θα παραμείνει έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα