Συνάντηση για την ΕΡΤ με… προεκλογικό άρωμα

Μια συνάντηση ιδιαιτέρως σημαντική, τόσο για τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, όσο και για την ίδια την κυβερνητική συμμαχία είναι η σημερινή των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Η συνάντηση των «3» θα πραγματοποιηθεί στις 19:30, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στην ΕΡΤ, που έχουν «ραγίσει» την κυβερνητική συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο,

ιδιαίτερη σημασία αποκτά και η προσωρινή απόφαση (αναμένεται την Τρίτη) του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή του λουκέτου, έπειτα από προσφυγή της ΠΡΟΣΠΕΡΤ κατά της επίμαχης απόφασης για κατάργηση της ΕΡΤ.

Δεν βάζει νερό στο κρασί του ο Α. Σαμαράς

Μετά την απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για μεταβατική λειτουργία μίας «μικρής ΕΡΤ», η ΝΔ επιλέγει μια πιο σκληρή γραμμή. «Περιθώρια για συμβιβασμούς δεν υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ναύπλιο.

Μάλιστα, τη στιγμή που τα σενάρια για εκλογές φουντώνουν ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «η υπόθεση της ΕΡΤ δεν είναι ούτε η αιτία, ούτε η αφορμή για όσα συμβαίνουν. Είναι το πρόσχημα, για να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Κάποιοι προσπαθούν αφελώς να μας εγκλωβίσουν σε διλήμματα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως δεν θα το χρεωθούμε, και όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

Η στάση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του απάντησε στον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας», καθώς και ότι «μία κομματική εκδήλωση στην οποία δόθηκε πρώιμος προεκλογικός τόνος» δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να απευθύνεται ο κ. Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους.

Παράλληλα η Ιπποκράτους κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «έκανε πώς δεν κατάλαβε ποια είναι τα θέματα» και ότι «μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές», όπως «στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε».

«Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αντιστρέψει», τονίζει.

ΔΗΜΑΡ: «Ο κ. Σαμαράς να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική»

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Αν στην πράξη και στο λόγο- όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά- παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται. [...] Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής», αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα