Συνάντηση Μέρκελ με Ολάντ στο Παρίσι

Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, θα έχει σήμερα στο Παρίσι η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μερκελ, σε μία προσπάθεια να εξετάσουν από κοινού ιδέες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τη διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Μόλις χθες η Γαλλία έλαβε δυο χρόνια παράταση στην επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα από την Κομισιόν, με την υποσημείωση ωστόσο ότι θα πρέπει να κινηθεί πιο αποφασιστικά στο

πεδίο των δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Οι σχέσεις μας είναι οι συνηθισμένες, πολύ φυσιολογικές και πολύ αποτελεσματικές. Μπορεί να ξεκινούμε από διαφορετικές θέσεις αλλά κάθε φορά τα βρίσκουμε στο τέλος», είπε διπλωματική πηγή στο γραφείο το Γάλλου προέδρου εν όψει της συνάντησης.

Φαίνεται ότι η Γερμανία οπισθοχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες στην ρητορική της για την λιτότητα, υπό το φόβο ότι μπορεί να βρεθεί στη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου για την ύφεση στην ευρωζώνη.

Στην συνάντηση θα μετάσχουν επίσης δύο εκπρόσωποι του γαλλικού και του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου οι οποίοι φαίνεται ότι θα δώσουν συμβουλές για την ενίσχυση της βιομηχανικής θέσης της Ευρώπης σε σχέση με την Κίνα και την Αμερική.

Keywords
Τυχαία Θέματα