Συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί αύριο Δευτέρα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο εν όψει των συζητήσεων που θα ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη νέα συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής έχει ήδη προγραμματιστεί από τον πρόεδρο

της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ για τις 30 Ιανουαρίου προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Θα είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, όταν δηλαδή αναδείχθηκε η κρίση δημόσιου χρέους στην Ελλάδα, που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν και άλλους τρόπους άρσης του αδιεξόδου, εκτός από την αποτυχημένη συνταγή μιας μονομερούς δημοσιονομικής λιτότητας.

Στο Βερολίνο θα βρεθεί την επόμενη Τετάρτη και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προκειμένου να έχει συζητήσεις με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ «σχετικά με διμερή και διεθνή θέματα, για την κατάσταση στην ευρωζώνη καθώς και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά και ο Σαρκοζί με ανακοίνωσή του την Παρασκευή προανήγγειλε ότι θα μεταβεί στην Ιταλία στις 20 Ιανουαρίου μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να συναντήσουν εκεί τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα