Συνεχίζουν το «παζάρεμα» και σήμερα

Το θέμα της ΕΡΤ, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης θα απασχολήσουν για ακόμη μια μέρα τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίοι θα έχουν εκ νέου συνάντηση σήμερα (Πέμπτη) στις 20:30.

Εξερχόμενος από τη χθεσινή σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε ότι «ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές,

θέλει σταθερότητα, θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις προτεραιότητες της κοινωνίας, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, από την άλλη μίλησε για επικαιροποίηση στη βάση των νέων δεδομένων της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, τονίζοντας ότι η αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν «επίπονη και επίμονη από πλευράς ΔΗΜΑΡ». Για το θέμα της ΕΡΤ δήλωσε ότι καταβάλλει «κάθε προσπάθεια για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ σε όλες της τις συχνότητες με κανονικό πρόγραμμα».

Για καταρράκωση δημοκρατικών θεσμών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τη σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όσο διατηρείται το μαύρο στις οθόνες και η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί με το προσωπικό και τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι να τη φιμώσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να παρανομεί».

«Οι κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά δεν μπορούν άλλο να κρύβονται», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών».

Τα σενάρια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια για τον τρόπο επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Το πρώτο προβλέπει δίμηνες συμβάσεις για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, επαναλειτουργία της μεταβατικής ΕΡΤ, εκπομπή σήματος από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής και ενεργοποίηση του νέου φορέα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το «Plan B» περιλαμβάνει οι δίμηνες συμβάσεις θα αφορούν 300-400 υπαλλήλους, το σήμα θα εκπέμπεται μέσω των εγκαταστάσεων του καναλιού της Βουλής και ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ θα είναι έτοιμος νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα