Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του G8 για Συρία - Β. Κορέα

Συνεδριάζουν σήμερα στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών του G8 -ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ρωσία- με κύριο θέμα συζήτησης τη συριακή κρίση καθώς επίσης και την ένταση στη κορεατική χερσόνησο.

Όσον αφορά τον εμφύλιο

πόλεμο στη Συρία, η Βρετανία αναμένεται να ζητήσει για ακόμη μια φορά να δοθεί μεγαλύτερη στήριξη στη συριακή αντιπολίτευση και στον αγώνα που δίνει κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Επίπλέον, μαζί με τη Γαλλία αναμένεται να θέσουν επί τάπητος, το ζήτημα της τροποποίησης ή της άρσης του εμπάργκο των όπλων στη Συρία για την υποστήριξη των ανταρτών που μάχονται τον Σύρο πρόεδρο.

«Η κατάσταση εξελίσσεται στη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε απλά να παρακολουθούμε», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χαγκ, προσθέτοντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ είναι απαραίτητη, δεν πρόκειται να λύσει την κρίση στη Συρία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί επίσης η ένταση στην κορεατική χερσόνησο και ο τρόπος αντιμετώπισης των απειλών της Βόρειας Κορέας εναντίον των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι G8 βρίσκονταν σε συμφωνία να απορρίψουν την πρόσφατη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εφαρμόζουν διπλωματική πολιτική προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα