Συνέλαβαν Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη

Λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. Αυτή την ώρα οδηγούνται στη ΓΑΔΑ

με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς κατηγορούνται για κακούργημα και γι' αυτό το λόγο δεν ισχύει η ασυλία τους. Στα χέρια της αστυνομίας και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης ενώ καταζητούνται και οι βουλευτές του κόμματος Παπάς, Μίχας, Λαγός και Παναγιώταρος, για τους οποίους υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία εμπλοκής τους σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Πριν από την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών, διά των 34 ενταλμάτων σύλληψης, βρίσκεται η εκτεταμένη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη αναφορικά με έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος.

Οι εξελίξεις προοιωνίζονται ραγδαίες, καθώς από τις άρσεις τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, τις καταθέσεις θυμάτων επιθέσεων, αλλά και από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες –πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής–, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει συγκεντρώσει ισχυρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι πρόκειται για «δομημένη ομάδα με ιεραρχία» και στοιχειοθετείται το κακούργημα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κινείται με ταχείς ρυθμούς και ως διαφαίνεται, σύντομα ο κ. Βουρλιώτης, αφού πιθανότατα προηγηθεί η εξέταση υπόπτων, αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται τα «έργα και ημέρες» της οργάνωσης και θα αποδίδονται ευθύνες στους δράστες των επιθέσεων. Στο ίδιο πόρισμα εκτιμάται ότι θα καταγράφονται και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εφόσον καταστούν κατηγορούμενοι για κακούργημα θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη χωρίς να απαιτείται προηγούμενη άδεια της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα