Συνελήφθη ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε στη Δάφνη

Συνελήφθη ο ειδικός φρουρός, που πυροβόλησε 3 φορές στον αέρα για εκφοβισμό, κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Δάφνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές βοήθειες.

Από την Αστυνομία έχει διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19.00 σήμερα, Παρασκευής έξω από τον σταθμό του Μετρό στη Δάφνη, όπου

βρισκόταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ένας ειδικός φρουρός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, εμφανίστηκε ξαφνικά στη συγκέντρωση επιβαίνοντας σε μηχανάκι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκοψε ταχύτητα και επιτέθηκε φραστικά στους διαδηλωτές. Κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν εναντίον του και εκείνος προσπάθησε να φύγει. Ωστόσο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με τη μηχανή.

Όταν είδε ότι οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να κινούνται προς το μέρος του απειλητικά, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στον αέρα.

Κατόπιν, κατέφυγε σε κατάστημα της περιοχής, όπου περικυκλώθηκε από διαδηλωτές, τους οποίους φαίνεται να στοχεύει με το πιστόλι του και σε φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Ακολούθησαν συμπλοκές επί αρκετή ώρα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και, τελικά, αφού έγινε χρήση δακρυγόνων, οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν τον ειδικό φρουρό, ο οποίος οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα