Συνελήφθησαν για απόπειρα εξαπάτησης ιερέων

Απάτες σε βάρος ιερέων σχεδίαζαν δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 39 ετών, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες, προσποιούμενοι τους εκπροσώπους Ταμείου Κληρικών, ζητούσαν διάφορα χρηματικά ποσά για δήθεν πληρωμή παραβόλων, προκειμένου να περαιώσουν υποτιθέμενες δικαστικές τους υποθέσεις.

Με τον τρόπο αυτό αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τις τελευταίες μέρες συνολικά τρεις ιερείς από τη Θεσσαλονίκη,

το Κιλκίς και τα Τρίκαλα.

Στην περίπτωση του ιερέα από τη Σίνδο ζήτησαν και έλαβαν 7.300 ευρώ, ενώ στη συνέχεια απαίτησαν άλλα 10.000 ευρώ, για να του παραδώσουν επιταγές για το υποτιθέμενο χρηματικό ποσό που δήθεν θα του επιδικαζόταν.

Για κακή τους τύχη ο 63χρονος εφημέριος αντιλήφθηκε την απάτη και αφού ενημέρωσε το τμήμα ασφάλειας Εχεδώρου, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και συνέβαλαν επ' αυτοφώρω τους δράστες κατά την παράδοση των χρημάτων που αξίωσαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο επιχείρησαν να εξαπατήσουν και τους άλλους δύο ιερείς.

Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί Επιταγών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα