Συνελήφθησαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία 2 αλλοδαποί που είχαν κλέψει ρολόγια στην Ελλάδα

Ηρθαν και στην Αθήνα, περπάτησαν στις κεντρικές λεωφόρους, αφαίρεσαν ταχυδακτυλουργικά πανάκριβα ρολόγια από τέσσερα γνωστά κοσμηματοπωλεία που επισκέφθηκαν σαν πελάτες, αναχώρησαν από την Ελλάδα και πιάστηκαν σε Ιρλανδία και Ρουμανία!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηταν τα στοιχεία των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έφθασαν στην ταυτοποίηση του ζευγαριού των κλεφτών των πανάκριβων

ρολογιών σε τρόπο ώστε να εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, που ήταν πια στη διάθεση της Ιντερπόλ. Από το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας δίνεται ακόμη η πληροφορία ότι ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι δύο Ρουμάνοι, να εκδοθούν στη χώρα μας. Για το υπερδραστήριο ζευγάρι των Ρουμάνων, που έφθανε σε κάθε χώρα, χτυπούσε ρολόγια και έφευγε, είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ το Alphafreepress, στις 14 Φεβρουαρίου, όπου, μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα πάρα κάτω…κινηματογραφικά, για τη διεθνή τους δράση:

«΄Ενα ζευγάρι Ρουμάνων, που διαπράττει κλοπές πανάκριβων ρολογιών από κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της  Ασφάλειας Αττικής. Οι ΄Ελληνες αστυνομικοί, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη τα στοιχεία τους στις Δικαστικές Αρχές και ζήτησαν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και σε τοπικό αλλά και σε  διεθνές επίπεδο, εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις δράσης του ζεύγους των «χρυσοδάκτυλων», σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας.

Και όχι μόνο. Συγχρόνως, εξιχνιάστηκαν αρπαγές ακριβών ρολογιών σε Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Αυστρία! Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, το «ζευγάρι των ακριβών ρολογιών», έφθανε αερπορικώς η οδικώς σε κάθε χώρα που αποφάσιζαν να χτυπήσουν. Στη συνέχεια περιδιάβαιναν τις κεντρικές λεωφόρους των μεγαλουπόλεων και εντόπιζαν τα «ακριβά» κοσμηματοπωλεία.

Η κατόπτευση

Ακολουθούσε η κατόπτευση, την οποία αναλάμβανε ο Ρουμάνος. Επέλεγαν το κοσμηματοπωλείο όπου θα δρούσαν και πλησίαζαν. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρώτος έμπαινε στο κοσμηματοπωλείο ο άνδρας. ΄Εκανε κατόπτευση, παρατηρούσε που ήταν τα συρτάρια με τα ρολόγια, πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνταν. Ενημέρωνε το… βαρύ πυροβολικό, που ήταν η εντυπωσιακή σύντροφός του, η οποία παρείχε με την παρουσία της και το «άλλοθι» που χρειαζόταν αφού εμφανίζονταν σαν ερωτευμένο ζευγάρι, που ήθελε να ανταλλάξει ακριβά δώρα!

Ιδού τι ακολουθούσε, κατά την Αστυνομία:

«Εισέρχονταν σε αυτό ως πελάτες και έπειθαν τους υπαλλήλους να τους παρουσιάσουν ακριβά ρολόγια. Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν να δοκιμάσουν ένα ρολόι, τεχνηέντως αφαιρούσαν ένα άλλο και αποχωρούσαν, αφήνοντας ως εγγύηση χρηματικό ποσό, πάντα σε  λίρες Αγγλίας, με το πρόσχημα ότι θα επανέλθουν για να φέρουν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για να αγοράσουν το επιδειχθέν ρολόι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθησαν, Ιρλανδία, Ρουμανία 2, Ελλάδα,synelifthisan, irlandia, roumania 2, ellada