Συγγενείς θυμάτων Τέμπη: “Θέλω απαντήσεις, έχασα αδερφό και πατέρα”

Οι συγγενείς που δεν έχουν βρει τις σορούς των νεκρών ανθρώπων τους που επέβαιναν στο τρένο ξεσπούν και δικαίως ζητούν απαντήσεις, καθώς το μόνο που απομένει είναι να μάθουν το πώς και το γιατί δεν θα αντικρίσουν ξανά τους οικείους τους που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Ενας εξ αυτών κι ο νεαρός που έχασε πατέρα κι αδελφό στην φονική αμαξοστοιχία Intercity 62 που συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική. Το ξέσπασμα οργής του έξω από το νοσοκομείο

της Λάρισας όπου έχει στηθεί ένα σκηνικό ατέλειωτης αρχαίας τραγωδίας, είναι χαρακτηριστικό κι αποτυπώνει όσα βιώνουν όλες οι οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους.

«Τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και δεν με έχει πάρει κανείς πίσω. Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτή τη στιγμή. Εχω χάσει τον αδελφό μου και τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, το γνωρίζω εγώ. Το θέμα είναι απλά να γίνει κάτι ώστε να μην ξανά υπάρξουν τόσα θύματα που πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου… Νέα παιδιά. Ο αδελφός μου ήταν 15 χρονών. Το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Κανείς δεν λέει τίποτα γι’ αυτό. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορεί κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα εν έτει 2023; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα