Συρία, βομβαρδισμένη πόλη…

Νέοι βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα σήμερα (Πέμπτη) σε προάστια της Δαμασκού από δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ. Τα προάστια αυτά είναι «οχυρά» των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ενώ οι βομβαρδισμοί έρχονται μία ημέρα μετά από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά όπλα στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, ο μέχρι τώρα απολογισμός των βομβαρδισμών αναφέρει ότι ρουκέτες και βλήματα όλμου έπληξαν τις συνοικίες Τζομπάρ και Ζαμάλκα, ενώ «χτυπήθηκαν» επίσης η συνοικία Καμπούν και ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Το

συριακό καθεστώς πάντως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον χθεσινό βομβαρδισμό, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια της αντιπολίτευσης.

Καταδίκη των βομβιστικών επιθέσεων

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε χθεσινή τους συνεδρίαση ζήτησαν «να ριχτεί φως» στις κατηγορίες για τη χρήση χημικών όπλων και «χαιρέτισαν την αποφασιστικότητα του ΟΗΕ» να ερευνήσει το θέμα. Εντούτοις, δεν πήραν κοινή απόφαση, λόγω των διαφωνιών της Ρωσίας και της Κίνας. Πολλές χώρες του ΟΗΕ, καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος, ζήτησαν την άμεση μετάβαση στον τόπο της χθεσινής επίθεσης της ομάδας του ΟΗΕ που βρίσκεται από την Κυριακή στη Δαμασκό για να ερευνήσει τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων στη συριακή σύρραξη.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσης «άμεση πρόσβαση» για τον ΟΗΕ στον τόπο της επίθεσης, αλλά δεν έκαναν λόγο για παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» από το καθεστώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα