ΣΥΡΙΖΑ: Η υπεύθυνη για αποκρατικοποιήσεις κατηγορείται για διαφθορά!

Τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που θέλουν την Άννα Μπουμπενίκοβα να αναλαμβάνει υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvxs.gr η Μπουμπενίκοβα είναι κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία.

«Ανεξάρτητα

από τη γενικότερη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, η ανάθεση ρόλου κλειδί σε πρόσωπο που κατηγορείται από την κυβέρνηση της χώρας του για διαφθορά αποτελεί μείζονα ηθική και πολιτική πρόκληση» αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να πάρει θέση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Bubeníková και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την Σλοβακική δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του tvxs.gr: τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla» έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική, μυστική έως τότε, έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί.

Στις 7 Αυγούστου, το πρακτορείο SME μεταδίδει με επικριτική διάθεση ότι πρόκειται για τη «σωτήρα του ευρώ». Διότι, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας Markiza TV, η Bubeníková επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: onlynews.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα