Σύσκεψη περιφερειαρχών-δημάρχων με Χρυσοχοΐδη για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με τους περιφερειάρχες της χώρας έχει στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Παράλληλα, στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, οι γενικοί γραμματείς περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων

Δήμων.

Όπως είναι φυσικό θα τεθούν επί τάπητος οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα και θα παρουσιαστεί το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του. Σε πρώτη γραμμή θα τεθεί και το θέμα της δημιουργίας Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, όπου ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη δημιουργίας και άλλων τέτοιων χώρων στην Ελλάδα εκτός από το Κέντρο στην Κοζάνη που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην επιστολή του προς τους περιφερειάρχες αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε α διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα