Συσκευή που βρίσκει χαμένα αντικείμενα...

Για όσους από εσάς είστε λίγο αφηρημένοι και χάνετε συνέχεια πράγματα, όπως κλειδιά, κινητά, πορτοφόλια κ.τ.λ., έφτασε μια νέα πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μπορεί να εντοπίζει μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Το εν λόγω σύστημα είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, όμως οι δημιουργοί του δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την αποτελεσματικότητά του και τη λειτουργία του.

Οι δύο επιστήμονες που βρίσκονται πίσω

από αυτή την εφεύρεση, δημιούργησαν μία μικροκάμερα, που μπορεί να ανιχνεύει τα αντικείμενα αυτά, ενώ αλλάζουν θέση μέσα στον χώρο και λειτουργεί, συνδέοντάς την με υπολογιστή. Οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τις δυνατότητές της παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στην Κίνα και σύντομα, αν όλα πάνε καλά στις δοκιμές, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

«Φανταστείτε, να έχετε στη διάθεσή σας ένα σύστημα, που θα σας επιτρέπει να ξέρετε πού βρίσκονται όλα τα μικρά αντικείμενα, που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών, σημειώνοντας πως «η διαφορά αυτής της συσκευής έγκειται, μεταξύ άλλων, και στη χαμηλότερη τιμή της, σε σχέση με "προκατόχους" της».

Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα