Τα comics γιορτάζουν και φέτος στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά στις 19, 20 και 21 Απριλίου στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens 2013.

Προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος Βρετανός σεναριογράφος John Wagner, συν-δημιουργός, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd (Δικαστής

Ντρεντ), ο καταξιωμένος Βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (Hellblazer), ο ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα Secret Avengers και Deadpool, και με σημαντική καριέρα στη χώρα του, και ο ανερχόμενος Τουρκο-Αυστριακός σχεδιαστής Mahmud Asrar, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορους τίτλους των μεγαλύτερων αμερικανικών εκδοτικών, μόνιμος σχεδιαστής, αυτή την περίοδο, στις σειρές Supergirl της DC και Ultimate Comics X-Men της Marvel.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Hergé», ένα αφιέρωμα στον Tintin (γνωστός στην Ελλάδα ως Τεντέν) και το δημιουργό του μέσα από πρωτότυπες σελίδες. Χάρη στη μαγεία του Tintin, το έργο του Hergé έχει γίνει διαχρονικό και χαίρει καθολικής αποδοχής.

Στο καθιερωμένο πλέον παιδικό πρόγραμμα, οι μικροί φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι φίλοι του Tintin, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία animation “The Adventures Of Tintin” του Steven Spielberg, η οποία μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία τον κόσμο του πασίγνωστου ήρωα του Hergé στη μεγάλη οθόνη. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Feelgood Entertainment.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 περιλαμβάνει επίσης προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον δημοφιλή Διαγωνισμό Cosplay. Ο διαγωνισμός αποτελεί, για πρώτη φορά φέτος, και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνου!

Tα Comicdom Awards είναι ο θεσμός που βραβεύει τα καλύτερα comics της εγχώριας σκηνής, όπως αυτά ψηφίζονται από τους ειδικούς της Ένατης Τέχνης.

Για φέτος, ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε και από αυτή τη διαδικασία προκρίθηκαν οι υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν το βραβείο σε κάθε κατηγορία.

COMICDOM AWARDS 2013: Οι Υποψηφιότητες

BEST WRITER

Δημήτρης Βανέλλης – Το γιούσουρι

Έκτορας – Feathers

Ηλίας Κατιρζιάνογλου – Σύνδρομο: Η αρχή είναι το τέλος

Χρήστος Μαρτίνης – Τελευταίο Καταφύγιο

Αλεξία Οθωναίου – Τσακισμένη αυγή

BEST ARTIST

Μάνος Λαγουβάρδος – Galaxia: το σμαράγδι του ουρανού

Χρήστος Μαρτίνης – Τελευταίο Καταφύγιο

Αλεξία Οθωναίου – Τσακισμένη αυγή

Θανάσης Πέτρου - Το γιούσουρι

Πέτρος Χριστούλιας – Στην πόλη της νίκης

BEST COMIC

Στην πόλη της νίκης – Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Σύνδρομο: Η αρχή είναι το τέλος – Comicdom Press

Τελευταίο Καταφύγιο – Jemma Press

Το γιούσουρι - Εκδόσεις τόπος

Τσακισμένη αυγή – Jemma Press

BEST SELF-PUBLISHED COMIC

Μαύρη Φουστανέλα

Μπάτμαν, αυτή η αδερφή #2

Ο χρόνος και η πόλη

Dreamcatcher

Frogs & dogs #7

BEST COVER

Μίζερη πόλη – Βασίλης Γκγκτζιλάς

Τσακισμένη αυγή – Αλεξία Οθωναίου

Χρονικά της Άλω: ο Πύρος – Όθωνας Νικολαΐδης

Frogs & dogs #7 – Σταυρούλα Ανθηροπούλου

Galaxia: το σμαράγδι του ουρανού – Μάνος Λαγουβάρδος

BEST EDITION OF FOREIGN COMIC

Γουίλι το ζόμπι – Jemma Press

Μπορίς Βιάν: Ο αφρός των ημερών – Εκδόσεις Γνώση

Οι ανεπιθύμητοι – Barricada Antifa

Οι Βοργίες – Εκδόσεις Γνώση

Judge Dredd: Οι ολοκληρωμένες υποθέσεις 02/1 – Εκδόσεις Sελίνι

Locke and Key: Καλωσήρθατε στο Lovecraft – Εκδόσεις Sελίνι

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 21ης Απριλίου.

Φέτος, εντάσσεται στο πρόγραμμα ένα ακόμη ξεχωριστό event. Έλληνες καλλιτέχνες και διεθνείς προσκεκλημένοι θα σκιτσάρουν ζωντανά, με στόχο την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Το φιλανθρωπικό sketch event θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Την εικονογράφηση του εξωφύλλου του καταλόγου φιλοτεχνεί, αποκλειστικά για την εκδήλωση, ένας από τους διεθνείς προσκεκλημένους μας. Φέτος, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το εξώφυλλο του Matteo Scalera, ενώ την επίσημη εικονογράφηση του Comicdom Con Athens 2013 έχει επιμεληθεί ο δημιουργός comics, Χρήστος Μαρτίνης.

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2013 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.

Τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης μπορείτε να παρακολουθείτε στο www.comicdom-con.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα