Τα tablets κερδίζουν έδαφος στις πωλήσεις έναντι των laptop

Παγκόσμια έρευνα της εταιρείας NPD έδειξε ότι η ανάπτυξη των tablet θα είναι εκρηκτική τα επόμενα χρόνια και θα οδηγήσει τις πωλήσεις όλου του κλάδου σε άνοδο. Μάλιστα, το 2016 σύμφωνα με την έρευνα, τα tablets αναμένεται να είναι περισσότερα από τα laptops στην προτίμηση των χρηστών.

Συνολικά, οι πωλήσεις υπολογιστών μεταξύ των οποίων και tablet,

θα αυξηθεί από τα 347 εκατομμύρια που είναι το 2012 σε 809 εκατομμύρια το 2017.

Οι πωλήσεις των laptop αναμένεται να αυξηθούν από 208 εκατομμύρια το 2012 σε 393 εκατομμύρια το 2017, ενώ τα tablet θα αυξηθούν από 121 εκατομμύρια σε 416 εκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο.

Ένας σημαντικός παράγοντας για την αύξηση των πωλήσεων των tablet είναι η υιοθέτησή τους σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη και η Ιαπωνία, περιοχές στις οποίες θα γίνει το 66% των συνολικών πωλήσεων tablet μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, όσον αφορά στις πωλήσεις των tablets αυτή την στιγμή το iPad της Apple κατείχε φέτος 62.8% της αγοράς, ενώ η Samsung βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από την Apple, καθώς κατέχει μόλις το 7.5% της αγοράς.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να μπουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες στην αγορά, όπως η Google και η Microsoft που θα λανσάρουν τα νέα τους προϊόντα μέσα στο 2012, αυξάνοντας τις συνολικές πωλήσεις των tablet στο κατακόρυφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα tablets κερδίζουν έδαφος στις πωλήσεις έναντι  των laptop,