Ταυτοποιήθηκαν διαρρήκτες “αναρριχητές” που μετακινούνταν από νομό σε νομό

Διαρρήκτες «αναρριχητές», που μετακινούνταν από Νομό σε Νομό στη Βόρειο Ελλάδα και όταν έβρισκαν την πολυκατοικία-στόχο… απογειώνονταν κρεμασμένοι από σχοινιά η πατώντας σε διάφορα σημεία και παραβίαζαν διαμερίσματα, αναγνωρίστηκαν από την Αστυνομία και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν οι αστυνομικοί Δημόσιας Ασφάλειας της Έδεσσας, όπου, επίσης είχαν δράσει οι «αναρριχητές», εκείνοι που μπήκαν τα ίχνη της ομάδας και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις  εξ αυτών. Με τον τρόπο αυτόν,

εξιχνιάστηκαν συνολικά και από τη μέχρι τώρα έρευνα, δέκα διαρρήξεις οικιών και τρεις διαρρήξεις οχημάτων, σε Πέλλα, Καστοριά, Ροδόπη και Σέρρες. Όλα τα πάρα πάνω, συνέβησαν από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Ιανουάριο 2024. «Ως προς τον τρόπο δράσης τους», περιγράφει η Αστυνομία,  «αναρριχούνταν στα μπαλκόνια οικιών και παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή παραβίαζαν την κεντρική είσοδο μονοκατοικιών.

«Από τη μέχρι στιγμής έρευνα», λέει συγκεκριμένα η Αστυνομία «σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2023 έως 6 Ιανουαρίου 2024, διέπραξαν  τις 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών σε Πέλλα, Καστοριά, Ροδόπη και Σέρρες. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, διέπραξαν και 3 διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα σε  Σέρρες και Καστοριά. Συνολικά αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, χρυσές λίρες, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 90.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Συνεχίζεται η έρευνα

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας. Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αργοστολίου, εντόπιζαν 22χρονο διαρρήκτη, καθώς εντοπίστηκε από τους ίδιους, επ’ αυτοφώρω, βραδινές ώρες, ενώ είχε διαρρήξει τη θύρα σπιτιού στην πόλη του Αργοστολίου και είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο προαναφερόμενος,  έδρασε  από κοινού με ακόμα δύο συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ και οι  τρεις προέκυψε ότι εμπλέκονται σε μία ακόμα διάρρηξη οικίας, σε περιοχή περιφερειακά της πόλης του Αργοστολίου, απ’  όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Από την Αστυνομία κατασχέθηκε το ι.χ.ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο διευκόλυνσης για την  διάπραξη  των κλοπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταυτοποιήθηκαν, “αναρριχητές”,taftopoiithikan, “anarrichites”