Ταξίδια: Καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2024

Καθημερινά, αναδύεται μια νέα λίστα με προορισμούς που υπόσχονται ξεχωριστές διακοπές και μοναδικές εμπειρίες καθιστώντας τους λάτρεις του ταξιδιού πάντα ενήμερους για τις νέες τάσεις στον κόσμο των ταξιδιών. Ταξιδιωτικοί οδηγοί και συμβουλές για εξερεύνηση της Ευρώπης και όλου του κόσμου παρουσιάζουν πόλεις και νησιά που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς.

Λίστες με περιοχές που ξεχωρίζουν για το φαγητό, τον πολιτισμό, την ξεκούραση ή το ξεφάντωμα είναι πανταχού προσβάσιμες επιτρέποντάς μας να συλλέξουμε πληροφορίες για

το επόμενο μας ταξίδι. Αυτή τη φορά, η ετήσια λίστα και κατάταξη τοποθεσιών από το European Best Destinations βασίστηκε σε συγκεκριμένη έρευνα. Περιλάμβανε, δηλαδή, περισσότερους από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες προσφέροντας πολλαπλές διαβαθμίσεις για το 2024 για κάθε διάθεση.

Η πόλη με τις περισσότερες ψήφους στην Ευρώπη

Ποια πόλη, όμως, κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου ταξιδιωτικού προορισμού στην Ευρώπη; Αυτή η τιμημένη πόλη είναι η Μαρμπέγια, Σύμφωνα με τις ψήφους των ταξιδιωτών. Η εν λόγω κοινότητα που είναι χτισμένη δίπλα στην ακτή της Νότιας Ισπανίας εντυπωσιάζει, ιδίως, τους λάτρεις του γκολφ και τους αγοραστές. Οι ηλιόλουστες ακτές της την καθιστούν έναν δημοφιλή παραλιακό προορισμό. Με τρία εστιατόρια που έχουν αποσπάσει αστέρια Michelin είναι, επίσης, αγαπητή από τους θαυμαστές της καλής γαστρονομίας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Μονακό, ενώ η Μάλτα καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας, διακρίνεται στην έκτη θέση. Η Παλιά Πόλη της Ρίγας, η οποία έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, εντυπωσιάζει με την εκθαμβωτική της αρχιτεκτονική. Εκτός από τα γραφικά κτίρια της, η πόλη φιλοξενεί φεστιβάλ street food και δημιουργικές εκδηλώσεις, ζωντανεύοντας τους όμορφους δρόμους της.

Το ελληνικό νησί της λίστας

Στη 16η θέση, βρίσκονται τα Νησιά Φερόες. Έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους ταξιδιώτες καθώς διαθέτουν πανέμορφά φυσικά τοπία. Η Θάσος ολοκληρώνει τη λίστα ολοκληρώνει και βρίσκεται στην 20ή θέση. Το European Best Destinations καταγράφει χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε ένα νησί με ερημικές παραλίες, μια μικρή γωνιά του χαμένου παραδείσου που οι Έλληνες προτιμούν να κρατήσουν για τον εαυτό τους και όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες για λίγα ευρώ σε παραδοσιακά καφέ. Προσθέστε σε αυτό μια φυσική λιμνοθάλασσα, τη Σαλιάρα, που έρχεται σε αντίθεση με το τιρκουάζ γαλάζιο του νερού, και ένα θερμό καλωσόρισμα από τους ντόπιους».

Οι 20 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη για το 2024Μαρμπέγια, ΙσπανίαΜονακόΜάλταΓενεύη, ΕλβετίαΜπατούμι, ΓεωργίαΡίγα, ΛετονίαΜαδέρα, ΠορτογαλίαΦλωρεντία, ΙταλίαΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΡέικιαβικ, ΙσλανδίαLège-Cap-Ferret, ΓαλλίαΣιένα, ΙταλίαΝησί Πόνζα, ΙταλίαΠόρτο Βέκιο, Κορσική, ΓαλλίαΠεριοχή κρασιού σαμπάνιας, ΓαλλίαΝησιά ΦερόεςSirmione, Λομβαρδία, ΙταλίαPiran, ΣλοβενίαNewquay, ΚορνουάληΘάσος, Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταξίδια, Καλύτερος, 2024,taxidia, kalyteros, 2024