Τέλος ο Βαλβέρδε

Την αποχώρηση του από τον πάγκο του Ολυμπιακού, προανήγγειλε πριν από λίγο στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος τεχνικός παρουσία και του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους στη

διοίκηση του Ολυμπιακού, τους συνεργάτες του, τους παίκτες και τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ ούτε να γίνω πολύ συναισθηματικός. Είναι μια μέρα αρκετά δύσκολη για μένα, γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα. Ο πρόεδρος πίστευε στη διάρκεια της χρονιάς πως θα μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη. Όμως είχαμε συμφωνήσει να μείνω για ένα χρόνο και είπαμε να μην ανακοινώσουμε κάτι. Αυτό δείχνει και την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσο ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού προσπάθησα για το καλύτερο από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Σας ευχαριστώ πολύ που πιστεύατε ότι πρόσφερα πολλά στον Ολυμπιακό, όμως εσείς προσφέρατε πολλά περισσότερα.

Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη συνεχή υποστήριξή του. Έπρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που συνήθιζε να χάνει το πρώτο του παιχνίδι και να τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Μου προσέφεραν αξέχαστες στιγμές, τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και εκτός έδρας. Θέλω να ευχαριστήσω κι εκείνους που δεν είναι φίλοι του Ολυμπιακού, γιατί έδειξαν σεβασμό στο πρόσωπό μου. Έχουν κι αυτοί το σεβασμό μου».

Ευχαριστώ επίσης τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, το τεχνικό προσωπικό κι όλους όσους δουλεύουν για την ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πάντα πιστεύω πως όταν οι συνθήκες εργασίας είναι καλές, ο καθένας αποδίδει καλύτερα, ιδιαίτερα σε απαιτητικές συνθήκες. Όλοι έχουν μερίδιο στις επιτυχίες αυτών των χρόνων, όσο κι εγώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είχαμε μία πολύ καλή επαγγελματική συνεργασία, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση μας χαρακτηριζόταν πάντα από εμπιστοσύνη, ακόμη και μετά από πολύ δύσκολες στιγμές.

Το 2008 όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό δεν είχα ιδέα πού ερχόμουν, αλλά από τις πρώτες ημέρες εξεπλάγην γι’ αυτά που είδα. Στην αρχή δεν ήξερα αν είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Τώρα ξέρω πως σίγουρα ήταν σωστή η απόφασή μου και το λέω σε όλους σας για να το ξέρετε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έφτασα σε αυτή την απόφαση. Ο κυριότερος είναι προσωπικός και αφορά μόνο εμένα, δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να ειπωθούν σε μια συνέντευξη Τύπου. Έχω συμπληρώσει τρία χρόνια με την ομάδα του Ολυμπιακού, που είναι πολύ απαιτητικοί. Έχω κάνει έναν κύκλο με αυτή την ομάδα που πάντα ζητούσε τη νίκη. Τρία χρόνια είναι πολύς καιρός στο ποδόσφαιρο και στη ζωή.

Ήθελα να αποφύγω τις φήμες για επαφές ή συνεργασίες με άλλες ομάδες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος μού πρότεινε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για 3-4-5 χρόνια, ιδιαίτερα μετά από δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα μετά την ισοπαλία απένα

Keywords
Τυχαία Θέματα