Τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κούπα(;)

Φαίνεται, πως τελειώνει άδοξα η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Ιλίρ Κούπα, που διέφυγε τη σύλληψη μετά το θανάσιμο τραυματισμό του Μαριάν Κόλα στη Βροσίνα Ιωαννίνων, έχει φτάσει σε αλβανικό έδαφος.

Αν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα συνεχίστηκαν όλες αυτές τις ημέρες με αμείωτο ρυθμό, οι νέες πληροφορίες και τα στοιχεία των αστυνομικών από τη Θεσπρωτία προβληματίζουν

τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι φοβούνται ότι ο καταζητούμενος έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, ο Αλβανός κακοποιός φαίνεται πως κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στην πατρίδα του, καθώς ταυτοποιήθηκε αποτύπωμά του, σε σπίτι στο Κερασοχώρι Φιλιατών, 500 μέτρα περίπου από τα σύνορα με την Αλβανία, το οποίο έχει παραβιαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως το σπίτι στο Πολύδροσο που χρησιμοποιούσε επίσης ο Κούπα.

Στο συγκεκριμένο σπίτι έχουν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και ίχνη που καταδεικνύουν την προετοιμασία τροφίμων.

Σημειώνεται, πως στο Κερασοχώρι μένουν 200 περίπου κάτοικοι, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία του δραπέτη στην περιοχή.

Εξάλλου, σε εγκαταλειμμένο σπίτι στο Άνω Ζάλογγο ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα των δύο επικίνδυνων κακοποιών και όλα δείχνουν, ότι ήταν κρησφύγετο των Μάριον Κόλα και Ιλίρ Κούπα έως τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Αλβανία και έπεσαν σε ενέδρα ανδρών της ΕΚΑΜ, με τους οποίους συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου.

Πάντως, τα σπίτια που κρύφτηκαν οι δραπέτες, ήταν κλειστά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν τα χρησιμοποιούν ως πρώτη κατοικία, κάτι το οποίο φυσικά συμβαίνει και με τα περισσότερα σπίτια σε αυτά τα απομακρυσμένα χωριά της περιοχής.

Αν και επισήμως η αστυνομία ξεκαθαρίζει, πως η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του Κούπα είναι σε εξέλιξη, στην περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, πληροφορίες του epirusgate.blogspot.gr κάνουν λόγο για εντολή παύσης των ερευνών εκ μέρους της αστυνομικής διεύθυνσης Ηπείρου, καθώς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει πεπειστεί πως ο Κούπα έχει περάσει τα σύνορα για Αλβανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα