Τέλος της εβδομάδας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν νέα ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ότι το νομοσχέδιο, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον

εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, είναι κατά βάση έτοιμο και ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα περιορίζει τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και νεοναζιστικών κομμάτων ή ομάδων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των ρατσιστών , όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής ενώ με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται και όσοι αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού ναζισμού.

Αν σε τέτοιες πράξεις υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε θα κόβεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση.

Επίσης, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όποιος βουλευτής αναφερθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με φυλή, χρώμα, καταγωγή ή πλέξει το εγκώμιο των φασιστών, ή χρησιμοποιήσει σύμβολα των ναζιστών ή χαιρετήσει όπως αυτοί, θα αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και θα οδηγείται στο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα