Τεντόγλου χρυσό: Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

“Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία” έγραψε χαρακτηριστικά.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου,

μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Θερμά συγχαρητήρια Μίλτο!

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 18, 2022

Οι ευχές του Αυγενάκη

Τις ευχές του εξέφρασε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος υπενθύμισε ότι η σπουδαία νίκη του Έλληνα άλτη έρχεται ανήμερα των γενεθλίων του.

Θερμά συγχαρητήρια στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου
Aσυναγώνιστος, ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, "πέταξε" πάλι στην κορυφή του κόσμου, όπως το καλοκαίρι @Tokyo2020
Γιορτάζει ο Μίλτος, γιορτάζει η Ελλάδα#WorldIndoorChamps #Belgrade2022 pic.twitter.com/YyWc2BOCQG

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) March 18, 2022

Πρωταθλητής κόσμου με το δεύτερο άλμα

Το δεύτερο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου ήταν αρκετό για να τον χρίσει πρωταθλητή κόσμου καθώς ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο “προσγειώθηκε” στα 8.55μ. στη δεύτερη του προσπάθεια στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που ανήκε στην ίδιο από το 2019 (8.38μ. στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης)! Παράλληλα, ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και την τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ. από το 2009.

Ο Τεντόγλου ήταν για οριακά άκυρος στην πρώτη του προσπάθεια, “πέταξε” στη δεύτερη, ενώ ήταν άκυρος και στην τρίτη. Συνέχισε στην τέταρτη προσπάθειά του με 8.26μ, άφησε το πέμπτο άλμα του και έκλεισε με 8.51!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τεντόγλου, Μητσοτάκη,tentoglou, mitsotaki