Τετ α τετ Σαμαρά- Σόιμπλε σήμερα

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί, ώρα Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Sueddeutsche Zeitung.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Κάνουμε τα πάντα

ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», με την προϋπόθεση ωστόσο, να εκπληρωθουν όλες οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας.

«Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σε αυτό συμβάλλει και η KfW, προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», πρόσθεσε.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά, η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε την Παρασκευή μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Αναγνώρισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, ωστόσο τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια, καθώς ορισμένες καίριες μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει.

«Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ελλάδα, βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα