Θ. Παπαθεοδώρου: «Θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα βίας στα σχολεία»

Στο θέμα της βίας στα σχολεία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή το μακελειό σε δημοτικό σχολείο των ΗΠΑ.

Ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι το υπουργείο έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την πρόληψη της βίας στα σχολεία,

αναφερόμενος στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ενώ συμπλήρωσε ότι σε περιόδους κρίσης «η ένταση του φαινομένου της βίας στα σχολεία απαιτεί οργανωμένες πολιτικές που θα αποτελούν κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Να αντιμετωπίσουμε το θέμα της συμβατικής και της ρατσιστικής βίας» τόνισε συνδέοντάς το με την επαναφορά της διδασκαλίας των αρχών της δημοκρατίας.

«Η αμερικανική κουλτούρα είναι ταυτισμένη με τη χρήση του όπλου δεν είναι απλά θέμα οπλοκατοχής. Ο στόχος υπήρχε, ήταν το συγκεκριμένο σχολείο, με το οποίο ενδεχομένως συνδεόταν ο δράστης μέσω της μητέρας του», ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας για το μακελειό στις ΗΠΑ.

«Στην Ευρώπη δεν έχουμε την ίδια κουλτούρα της βίας, οι αναφορές μας είναι τελείως διαφορετικές. Είναι οι μορφές βίας που αναπτύσσονται σε μια κοινωνία, δεν έχουμε την ίδια κοινωνία», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα