«Θα σου πω μια ιστορία» στο θέατρο Μεταξουργείο

Την Τρίτη 5/2 το Θέατρο Μεταξουργείo παρουσιάζει την τελευταία παράσταση του έργου «Θα σου πω μια ιστορία» σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννας Βαγενά. Η παράσταση αποτελείται από μονολόγους βασισμένους σε δέκα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου και ένα του Γιώργη Παπάζογλου. Το ανέβασμα του έργου προέκυψε από ένα σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου, που πραγματοποιήσει η σκηνοθέτις της παράστασης και το αποτέλεσμα του οποίου ήταν εξαιρετικό. Έντεκα νέα παιδιά, νέοι ηθοποιοί,

ζωντανεύουν με ευαισθησία, χιούμορ και συγκίνηση τα πρόσωπα των διηγημάτων των δύο σημαντικών λογοτεχνών.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Σύλβια Αννουσάκη, Νικόλας Βατικιώτης, Αγγελική Γκαλμπένη, Αλεξάνδρα Γώγου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Τζένη Κοσμίδου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κωνσταντίνος Πολύζος, Δήμητρα Τάμπαση, Ελευθερία Χρυσικοπούλου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος: 12 ΕΥΡΩ, Συνταξιούχοι άνω των 65, άνεργοι (επίδειξη κάρτας ΟΑΕΔ), πολύτεκνοι, φοιτητές, μαθητές: 10 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 2 ώρες (με ενδιάμεσο διάλειμμα)

«Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ» κωμειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με το γνωστό έργο του Δημητρίου Κορομηλά, το Θέατρο Μεταξουργείο συστήνει στους νεώτερους θεατές το κωμειδύλλιο, ένα ελληνικό θεατρικό είδος που πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ανανεώνοντας το θέατρο της εποχής του και βάζοντας τις ρίζες στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο.

Μέσα από την χιουμοριστική και κεντημένη γραφή του Κορομηλά, παρακολουθούμε τη ζωή των υπηρετών, σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας στα τέλη 19ου αιώνα μια Ελλάδα διαφορετική, έντιμη, τα ήθη της οποίας έχουν πλέον ξεθωριάσει, γεμάτη από αρώματα, πλημμυρισμένη με αισιόδοξους ήχους και οι μεγάλοι θα διασκεδάσουν με μια παράσταση γεμάτη κέφι και μουσική!

Το έργο είναι γεμάτο μουσική, τραγούδια και χορό - άλλωστε το κωμειδύλλιο σαν θεατρικό είδος, είναι ο προπομπός του ελληνικού μουσικού θεάτρου. Η «Τύχη της Μαρούλας» ήταν μια μεγάλη προσωπική επιτυχία της Άννας Βαγενά που ανέβηκε στο Θεσσαλικό θέατρο το 1976, με την ίδια πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Μαρούλας. Σήμερα σκηνοθετεί, αυτή τη σπουδαία παράσταση με την ίδια μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Σκηνικά - κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννα Γκιώνη

ΠΑΙΖΟΥΝ

Αγγελική Γκαλμπένη, Νικόλας Βατικιώτης, Γιάννης Βλαχογιάννης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Ηρώ Μητρούτσικου, Κων/νος Πολύζος, Χρήστος Ροδάμης, Κων/νος Συνετός.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Παιδιά: 8 ΕΥΡΩ, Ενήλικες: 12 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες (με ενδιάμεσο διάλειμμα)

ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

Δ/ΝΣΗ: Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, ΑΘΗΝΑ, 210-5234382 [email protected],

(ΟΠΙΣΘΕΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΚΑ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) (metro: Μεταξουργείο, Ομόνοια, Θησείο, Κεραμεικός)

Keywords
Τυχαία Θέματα