Θάνος Καλλίρης: «Δεν έχουν μπέσα οι πολιτικοί μας…»

Τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, παρουσιαστής, μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες. Ο λόγος, για τον Θάνο Καλλίρη, έναν καλλιτέχνη του οποίου η μουσική και τα τραγούδια μας έχουν όλους συντροφεύσει κατά καιρούς.

Στην Βάσω Κίτσιου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιλέγει να τραγουδά ζωντανά σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αττικής, ενώ παράλληλα συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα φωνητικής. Το πρόγραμμα του αρκετά πιεσμένο εδώ και μήνες, ωστόσο κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο για να μας ανοίξει το σπίτι και την ψυχή του.

Ποιό ήταν το κίνητρο για να

ασχοληθείτε με τη μουσική και το τραγούδι;

«Πιστεύω ότι ήταν ένας αναπόφευκτος δρόμος. Ο παππούς μου υπήρξε μουσικός, ζωγράφος και σκιτσογράφος. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει και το τραγούδι “Η παξιμαδοκλέφτρα”. Από την άλλη, ο πατέρας μου είναι μουσικός και εγώ αγαπούσα τη μουσική από μικρός, όχι μόνο σαν χόμπι αλλά και σαν ασχολία. Επομένως, ήταν μονόδρομος να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο».

Αναπολείτε την εποχή των «Bang»;

«Την αναπολώ μερικές φορές, σαν κοινωνικό φαινόμενο. Τότε τα πράγματα ήταν πιο ωραία, πιο αγνά, πιο απλά. Υπήρχαν πιο πολλά λεφτά, υπήρχε πιο πολλή διασκέδαση, περισσότερη ανεμελιά. Όλα τότε ήταν λίγο καλύτερα…».

Ποιό τραγούδι έχει στιγματίσει την καριέρα σας;

«Είναι αρκετά πιστεύω. Το “Το νου σου, κύριε οδηγέ”, το “Αγάπη καλοκαιρινή”, το “Όχι το μωρό μου” και το “Κάποιο καλοκαίρι”. Σίγουρα όμως το “Το νου σου, κύριε οδηγέ” είναι ένα τραγούδι, που με συγκινεί κάθε φορά όταν το τραγουδάω, γιατί συγκινεί τον άλλον που το ακούει. Το τραγούδι είναι συνδετικός κρίκος με τις αναμνήσεις, με τα συναισθήματα μας, με πόνο, με χαρά και όταν εγώ είμαι ο ενδιάμεσος που λέω αυτό το τραγούδι, είναι πολύ συγκινητική η στιγμή».

Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα επαγγελματική σας πορεία;

«Ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος, αλλά δεν είσαι και αγνώμων. Είμαι ικανοποιημένος ως ένα βαθμό. Έχω κάνει τα λάθη μου, έχω κάνει τα σωστά μου και από εκεί και πέρα είμαι ικανοποιημένος. Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα πράγματα, θα μπορούσα και όχι. Μου αρέσει να κοιτάω πάντα το καλύτερο».

Γιατί δεν σας βλέπουμε πια στην τηλεόραση;

«Θα το ήθελα πολύ για να είμαι ειλικρινής, καθώς μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν έτυχε, γιατί ήταν θέμα του Alpha και όχι δικό μου. Εγώ θεωρώ ότι έκανα καλά τη δουλειά μου και στενοχωρήθηκα όταν σταμάτησα, αλλά δεν είναι κάτι που το είχα πάντα. Το έκανα μια φορά, μου άρεσε πολύ, το έκανα με επιτυχία. Ομολογώ ότι μου λείπει αυτό το κομμάτι, γιατί περνούσα καλά. Ήταν και αυτό ένα κομμάτι δικό μου, δεν προσποιούμουν κάποιον άλλον».

Για ποιό λόγο δεν γράφετε αυτή την περίοδο;

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω ένα ερέθισμα για να γράψω. Το τελευταίο πράγμα που έγραψα ήταν το «Καινούργια μέρα θα χαράξει” τον περασμένο Ιούνιο. Συνάντησα ωστόσο μια απίστευτη δυσκολία στο να περάσω το τραγούδι μου στα ραδιόφωνα της Αθήνας και γενικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία είναι λίγο πιο

Keywords
Τυχαία Θέματα