Θεσσαλονίκη: ισόβια σε 74χρονη που σκότωσε τον 82χρονο ερωτικό της σύντροφο

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε μια 74χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ενός 82χρονου στις αρχές τους 2009, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο κουμπάρος του θύματος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή βοήθησε την ηλικιωμένη γυναίκα να εξαφανίσει το πτώμα.

Η 82χρονη, της οποίας δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, γνώριζε το θύμα από το 1996 και σύμφωνα με τις καταθέσεις διατηρούσε μαζί του σεξουαλικές σχέσεις επί πληρωμή. Ωστόσο, η κατηγορούμενη τα τελευταία χρόνια, παρά την φορτικότητα και τις επίμονες προσπάθειες του ηλικιωμένου, δεν επιθυμούσε να τον βλέπει πια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2009, το θύμα επισκέφθηκε την κατηγορουμένη ζητώντας εκ νέου να συνευρεθούν. Εκείνη όμως τον απώθησε, τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος, με συνέπεια ο 82χρονος να χτυπήσει στο κεφάλι. Κατόπιν, τον τοποθέτησε σε σακούλα, με αποτέλεσμα αυτός να εκπνεύσει λόγω ασφυξίας. Στη συνέχεια, μετέφερε το πτώμα, με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένου της, σε αγροτική περιοχή, όπου ανακαλύφθηκε τρεις μέρες αργότερα από βοσκό.

Η ίδια αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν σε ατύχημα έπειτα από καβγά που είχε μαζί του.

Ωστόσο, ο συγκατηγορούμενός της κατά την απολογία του, είπε ότι πριν του εξομολογηθεί την πράξη «φάγαμε, ήπιαμε και κάναμε σεξ», ενώ λίγο νωρίτερα του είχε αναφέρει ότι επρόκειτο να σκοτώσει τον 82χρονο.

Keywords
Τυχαία Θέματα