Θεσσαλονίκη: «Τρανταχτά» ονόματα στα κυκλώματα εκβιάσεων-τοκογλυφίας

Άνθρωποι «υπεράνω υποψίας» χαρακτηρίζονται κάποιοι από τους συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στις 4 εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Επί 8 μήνες παρακολουθούνταν από τις Αρχές, ώστε να προκύψει ο ρόλος τους μέσα στις τέσσερις συνολικά ομάδες που εξαρθρώθηκαν.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι και ένας υπάλληλος ΠΑΕ αποτελούσαν μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες! Συνολικά συνελήφθησαν 52 άτομα, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη.

Ο κ. Παπαχατζής έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της ΠΑΣΚ εφοριακών και εκτός από κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φέρεται άνθρωπος της επιρροής του υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Επιπλέον, εξαιτίας της θέσης της οποίας υπηρετούσε στο ΣΔΟΕ, απέκρυπτε καταγγελίες σε βάρος άλλων μελών του κυκλώματος ότι διενεργούσαν τοκογλυφίες, χωρίς να διεξάγει καμία έρευνα.

Ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης φέρεται ως επικεφαλής ενός εκ των 4 κυκλωμάτων, ενώ εμφανίζει κατά τους αστυνομικούς «κέρδη» 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Καραμπέρης είναι γιος επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων και συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. ως προσωπική επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, για να διεκδικήσει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Με αυτήν την «ομάδα» συνεργαζόταν ο Γιώργος Φερέτης, ο οποίος μεσολαβούσε προς υποψήφιους πελάτες με το αζημίωτο και ο δικηγόρος, ο οποίος συνέτασσε τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων, καθώς και ο Χρήστος Παπαχατζής, ενώ άλλοι φέρονται να είχαν αναλάβει τον εκφοβισμό όσων δεν πλήρωναν με «συνέπεια» τις οφειλές τους.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, ενώ υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε Ελβετική Τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή, έχουν ανοίξει και άλλες υποθέσεις και ειδικά υποθέσεις επιχειρηματιών (όπως ενός πολύ συγκεκριμένου και ιδιαίτερα γνωστού στη Θεσσαλονίκη) οι οποίοι αυτοκτόνησαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, υπό το βάρος της πίεσης που λέγεται ότι τους ασκούνταν για άμεση πληρωμή των οφειλών τους.

Την ίδια ώρα 5 ακόμα συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί για το κύκλωμα. Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται πλέον σε 52, ενώ κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες ι

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press