Θετική η ΕΡΤ σε συμμετοχή στη Eurovision

Τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 14,16 και 18 Μαΐου 2013, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., «λαμβάνοντας

υπόψη την υψηλή τηλεθέαση της διοργάνωσης, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση αντιθέτως, θα επιδιωχθεί να υπάρξει κέρδος».

Ο τρόπος συμμετοχής θα αποφασιστεί, αφού διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και προτάσεις και κατατεθεί σχετική εισήγηση στο ΔΣ.

Πλέον έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα συμμετέχουν στον ελληνικό τελικό και θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στον θεσμό ως εκπρόσωποι της χώρας μας.

Ένα από τα πολλά ονόματα που ακούγονται για τον ελληνικό τελικό είναι και αυτό του Αγάθωνα Ιακωβίδη. Ο Θεσσαλονικιός ρεμπέτης θα είναι υποψήφιος του ελληνικού τελικού μαζί με το συγκρότημα Cosa Nostra. «Γιατί όχι. Άμα με φώναζαν θα πήγαινα με ένα τραγούδι που εγώ θα διάλεγα. Είναι ένα πανηγυράκι που πρέπει να γίνεται» είπε στο Star.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου θυμίζουμε αποφάσισε και αυτό να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2013, σε πνεύμα λιτότητας, όπως αναφέρει, στην ανακοίνωση του καθώς «η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα τη σημασία της παρουσίας του ΡΙΚ αλλά και της Κύπρου στον πανευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχουν οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της Ευρώπης» .

«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους Κύπριους τηλεθεατές καθώς και ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, το οποίο δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ αλλά αντίθετα, τα τελευταία χρόνια, τα έσοδα από τη διοργάνωση υπερβαίνουν τα έξοδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα