Θετικό απολογισμό έκανε ο πρωθυπουργός

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της Συνόδου Κορυφής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλες. «Όπως γνωρίζετε στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής, δεν υπήρχε θέμα για τις χώρες που έχουν πρόβλημα δανεισμού, αλλά για την Ελλάδα βγήκε μια πολύ θετική δήλωση» τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το

πρώτο θετικό από τη σύνοδο ήταν η αναφορά στην ανάπτυξη, το δεύτερο η χρηματοοικονομική ένωση και το τρίτο η δημοσιονομική ένωση, που ανοίγει το δρόμο να δανείζονται γρήγορα οι χώρες που έχουν πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. θα προχωρήσει κανονικά μόλις δημοσιοποιηθεί η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας.

«Υπογράμμισα ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα πρέπει να εκταμιευθεί η δόση γιατί είμαστε στο μηδέν. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί και σβήνονται τα όνειρα των παιδιών» τόνισε κάνοντας σαφές πως τα περιθώρια έχουν στενεύσει δραματικά. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε δύο φορές ότι τα ταμειακά αποθέματα της χώρας τελειώνουν στις 16 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ενεργό στήριξη» και πρόσθεσε ότι δεν «αισθάνθηκα ότι ήμουν μόνος».

Ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε επίσης στο σημείο όπου: οι Ευρωπαίοι εταίροι διεμήνυσαν πως η Ελλάδα έχει μπει και πάλι σε τροχιά (back on track) χαρακτηρίζοντάς το πολύ θετικό.

«Για πρώτη φορά εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Επαινούνται δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα