Θλιβερός ο απολογισμός του σεισμού της Εμίλια Ρομάνια

Τους δεκαεπτά έφτασαν οι νεκροί του σεισμού στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία, ενώ οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται. Στην περιοχή Μιράντολα τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους από κατάρρευση του κτιρίου μιας βιομηχανίας, ενώ άλλοι τρεις εργάτες έχασαν την ζωή τους στη Μεντόλα. Μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου πολλοί δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών ζήτησαν να εξαιρεθούν από τους αυστηρούς κανόνες του εσωτερικού «Συμφώνου Σταθερότητας», που περιορίζει τις δαπάνες και τις χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση,

ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν άμεσα οι σεισμοπαθείς, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αναμένεται να κάνει γνωστό με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι. Σύμφωνα με την πλειοψηφία των γεωλόγων και σεισμολόγων η κύρια δόνηση, στις 8.59 το πρωί, δεν ήταν μετασεισμός, αλλά ένα νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, που προκλήθηκε από νέο ρήγμα, ενώ οι μετασεισμοί τις τελευταίες έντεκα ώρες ξεπέρασαν τους εκατό.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα